În următoarele 5 minute vei afla:

– De ce acceptarea este ca un portal către iubire.
– Care este opusul acceptării.


Atunci când definești ceva, în lumea noastră, cel mai simplu de înțeles este prin contrast cu opusul. Trăim într-un univers dual și noi înșine cuprindem o parte de lumină și una de întuneric / umbră. Această conștientizare te va ghida spre aventura de transformare a vieții tale, aventură în care începi să transformi umbra în lumină, și-ți recuperezi forța interioară.

La baza evoluției tale personale și spirituale stă practicarea ACCEPTĂRII și este important să-i percepi semnificația, să o înțelegi.  

Acceptarea este conectată cu multe aspecte ale dezvoltării tale și merge mână în mână cu asumarea responsabilității asupra vieții tale. Astfel, ajungi să-ți dai seama că totul depinde de tine.

Practica acceptării te va ajuta să te concentrezi mai puțin pe ceea ce ți se întâmplă și mai mult pe ceea ce devii, trecând prin toate circumstanțele vieții, prin toate testele, mai mici sau mai mari. Viața nu ți se întâmplă ție, viața îți răspunde. 

Ești o ființă electromagnetică și atragi exact ceea ce emiți. La început, o faci în mod inconștient, emițând gânduri, emoții, cuvinte de o anumită vibrație. Primești mereu înapoi exact ceea ce emiți și aceasta este viața ta.

Faptul că începi să te concentrezi pe ceea ce înveți din experiențele pe care le trăiești, acceptându-le, îți va crea o stabilitate la nivel interior și multă pace. Vei regăsi acel loc din care poți avea o perspectivă de ansamblu și poți vedea soluțiile cele mai bune pentru tine. Îți dorești asta?

Noi toți, ca oameni, suntem într-o căutare continuă a naturii noastre originare, a esenței noastre divine. Ascundem această căutare, lăsându-ne distrași și găsind tot felul de alte explicații mentale. Tendința naturală de a fugi de durere și suferință nu ne permite să vedem că esența se ascunde printre umbrele și rănile noastre. 

Spuneam că-ți prezint mai întâi opusul acceptării. Vom călători împreună pentru a vedea cum se simte umbra acceptării. Doar înțelegând o parte de umbră, poți decide în mod conștient că nu mai vrei să trăiești condus de ea.

Neacceptarea este, de fapt, contractarea vieții tale, a energiei tale. Apare oriunde este absentă iubirea. Din păcate, neiubirea se găsește pretutindeni și, de multe ori, creștem simțind-o. Treptat, ne împietrim și construim protecții peste protecții cu ajutorul Ego-ului.

A contracta viața în tine însuți, pentru a fugi de durere, pentru a te proteja, înseamnă a invita mai multă suferință zi de zi. Mulți oameni trăiesc așa, într-o încordare incredibilă, care se simte în primul rând la nivelul respirației.

Pieptul este încordat și tensiunea se comprimă în abdomen. Respiri pentru a supraviețui, nu pentru a trăi cu adevărat și pentru a simți darul vieții. Poți fi atent la corpul tău pentru a simți cum se contractă de fiecare dată când fugi de durere sau când trăiești o viață în negare, confuzie, îndoială, frică. 

Contractarea suferinței tale se simte, în al doilea rând, la nivel mental. Aproape toate sistemele de gândire amplifică încordarea din interior. Gândește-te la toată programarea negativă moștenită din familie, școală, societate. Toate credințele limitative, dogmele și ideile greșite formate de-a lungul timpului te blochează și nu-ți permit să accepți viața cu inima deschisă. 

Reține că a-ți schimba modul de gândire este primordial pentru transformarea ta, a vieții tale. Abordarea unui sistem de gândire care duce spre o acceptare mai profundă a adevăratei tale naturi reprezintă o relaxare, o ușurare și o pace minunată, pe care doar TU ți-o poți acorda.

Neacceptarea vieții prin încordarea fizică și mentală te conduce, pe de-o parte, către obsesia pentru materialism, către atașamentul puternic față de obiecte. 


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Întreabă-te:

 • Cât de atașat/ă sunt de obiecte? 
 • Cât de ușor accept o pierdere a ceva ce-mi place? 
 • Cât sufăr în urma pierderii unei sume de bani? 
 • Cât de speriat/ă sunt de o posibilă pierdere a jobului?

Pe de altă parte, în relații, încordarea interioară se manifestă prin tendința de a te agăța de alții. De a depinde de unele persoane, de a te defini, în functie de ce zic alții.

 • Cum reacționezi la gândul că ai putea fi părăsit/ă sau trădat/ă? 
 • Ce simți la gândul că cineva drag se poate stinge? 
 • Cât de mult suferi că ești singur/ă?
 • Cât de mult lupți să salvezi aparențele unei relații nesănătoase de cuplu, ca să dea bine în exterior?
 • Cât de tare te doare să fii respins/ă de cineva?

Contractarea energiei tale vitale restricționează curgerea naturală a iubirii, care înflorește doar prin libertate! În plus, absolut totul este trecător, nu-i așa? Știi ce poate fi, totuși, permanent? Momentul prezent, aici și acum, și împlinirea pe care o aduce trăirea lui deplină.

Căutăm fericirea în viitor, în loc să acceptăm să fim prezenți aici și acum. Fericirea vine și pleacă. Tristețea vine și pleacă. Împlinirea dată de sentimentul de împăcare interioară, trăit aici și acum, rămâne în permanență. Pentru că viața ta este acum.

Neacceptarea vieții este o manifestare fizică și psihică a fricii, care-ți sufocă energia vitala. N-ai vrea să pășești pe drumul către libertatea ta? Pe calea care duce de la frică la iubire?

În forma ei reprimată, neacceptarea este ignoranță, o incapacitate de a privi către propria durere, propria suferință. Ignoranța este ca o boală contagioasă, care atinge toți oamenii într-o măsură sau alta, până la un moment dat.

În general, viața este atât de simpatică, încât îți oferă șansa să trăiești ceva cu adevărat important! De cele mai multe ori, o durere și mai mare, care să te trezească din ignoranță. 

Poate fi momentul acela care definește trezirea ta spirituală, momentul în care Umbra preia controlul vieții tale și ajungi atât de jos, încât singura cale care-ți rămâne este să urci. 

Chiar daca primele gânduri sunt “Nu mai pot, nu mai rezist!” și singura motivație este să fugi de suferința ta, calea de eliberare pe care o alegi te va duce exact spre mijlocul durerii tale. 

Da, transformarea ta personală, pentru a trăi viața mult visată și pentru a-ți descoperi misiunea, vocația, esența, trece mai întâi prin negurile propriei ființe. În beznă, ți se aprinde propria busolă interioară, sau intuiția, și începi să o asculți, mai întâi timid. 

Curajul spiritului tău, trezit de atâta suferință, te conduce pas cu pas spre a-ți accepta durerea și a o privi cu blândețe. Aceasta este poarta pe care o deschizi spre eliberarea ta. 

Spuneam că iubirea înflorește doar prin libertate! Să știi că este vorba și despre iubirea de sine aici, deci de libertatea ta ca ființă spirituală. Iată alte întrebări pentru sufletul tău:

 • Cât de mult te accepți pe tine însuți? 
 • Ce simți față de corpul tău, față de gândurile tale, față de obiceiurile tale? 
 • Cum ți se par comportamentele tale în anumite situații?

Pe lângă ignoranță, o altă formă a neacceptarii, a încordării energiei vitale, este mânia. 

Sunt persoane foarte furioase pe viață și își exprimă această furie defulând în jurul lor toată supărarea. Deseori, o fac cu cei dragi și se ajunge la agresivitate și abuzuri. Rănile lor sunt atât de adânci încât urlă din interior și sunt proiectate pe ceilalți. Probabil știi câteva exemple și mai știi că nimeni nu suportă să stea lângă acești oameni. Sunt oglinzi perfecte pentru propriile noastre răni, pe care le scot la suprafață cu ușurință. Și oare cine vrea ca rănile să-i fie zgândărite des? De fiecare dată, iese cu scântei.

Te-am condus în umbra acceptării! Simți întunericul greu ce o înconjoară? Simți suferința ascunsă în neacceptarea vieții și felul în care îți contractă toata ființa? 

Hai să schimbăm direcția acum! Să descoperim Lumina, pentru că orice umbră și orice suferință ascund un dar care ți se arată doar atunci când ai curajul să îmbrățișezi cu blândețe întunericul, adică durerea.

Acceptarea este un mare dar, ascuns printre frici și răni. Este ca un portal către iubire, deoarece calea iubirii este calea acceptării.

Pentru a accepta ceva în legătură cu tine însuți, îndeosebi ceva inconfortabil, trebuie mai întâi să-l recunoști. Ai curajul să privești în interiorul tau? Eu ți-am arătat aici doar cum se simte neacceptarea. 

De mai bine de zece ani lucrez intensiv cu mine însămi, conștientizez, înțeleg, vindec și mă transform la toate nivelurile. Am învățat să accept cu multă blândețe adevărul, știind că, de multe ori, doare sau îți dă viața peste cap. Am acceptat că nu-i pot controla pe alții și am decis că, dacă există o scânteie de iubire, există și șansa transformării. Am acceptat că nu pot schimba unele situații, așa că am ieșit elegant din ele. 

Poate cel mai important, mi-am acceptat propria umbră și am integrat-o cu blândețe și compasiune. Am acceptat inceritudinea, învățând să mă bucur de fiecare clipă, aici și acum.

Tu ai curajul să te transformi în cea mai bună versiune a ta și să-ți accepți viața? Ai curajul să-ți descoperi propria esență și să accepți că ești cu mult mai măreț decât credeai? Ai curajul să te deschizi în fața iubirii?

Îmbrățișând acceptarea, începi să evadezi din frecvența scăzută a conștiinței de victimă și să trăiești viața cu mai multă bucurie! Îți dorești asta?

Acceptarea îți dă acces la mai multă energie vitală și optimism! Totul pare posibil din nou și întreaga ta viață începe să curgă mai lin. Vei emite o vibrație mai înaltă și vei atrage lucruri pozitive. 

Atunci când vei accepta, în cele din urmă, toate lucrurile din viața ta, așa cum sunt ele acum, vei putea îmbrățișa întreaga ta durere cu iubire și compasiune. În sfârșit, inima ta se va deschide pentru a străluci cu iubire.

Repet încă o dată: calea acceptării este calea iubirii. Iubirea îți transformă viața, așa cum ai visat mereu, în adâncul inimii.

Îmbrățișarea acceptării presupune asumarea responsabilității asupra propriei vieți, cu toată suferința inclusă. Acceptând totul cu grație, vei ajunge să simți libertatea și vei păși în pace pe calea iubirii. Te vei debarasa de victimizare, te vei conecta la forța ta interioară, vei fi mult mai conștient/ă și vei acționa doar în mod inspirat spre binele tău cel mai înalt. 

Vin în sprijinul tău cu o propunere pentru atunci:

 • Când simți că vrei să te cunoști, să înțelegi cum funcționează, de fapt, mintea ta la nivel inconștient și cum te controlează. 
 • Când vrei să recunoști ușor credințele limitative, care te țin pe loc, dar și blocajele energetice aferente.
 • Când ești pregătit/ă să ai multe conștientizări în mod accelerat și, totodată, să te aliniezi cu Sursa primordială, pentru o viață în abundență pe toate planurile. 
 • Când hotărăști să simți măreția ființei tale.

Esti binevenit/ă în programul accelerat de 21 de zile de Abundență Nelimitată. Te va sprijini enorm să te descoperi și să te accepți, te va ghida către o viață trăită la o vibrație înaltă și-ți va arăta cum poți fi co-creator al realității tale pas cu pas. Este un program interactiv, cuprinde materiale video zilnice, exerciții și 7 meditații transformative. Găsești toate detaliile aici: și sper să te regăsesc în următoarea serie de participanți. Ce zici? Accepți să înveți și să practici acceptarea pentru a nu mai trăi în frică? 

Citește și:

Universul ca oglindă: principiul proiecției

5 strategii testate pentru a face față fricilor

Author(s)

 • Amy Ciotec

  fondatoare AwakeningMom

  Timp de 16 ani a avut o carieră în corporații și a lucrat mereu aproape de oameni. Cu o experiență de peste opt ani în procesele și terapiile de dezvoltare personală, Amy s-a trezit din punct de vedere spiritual, a vindecat și a transformat fiecare aspect al ființei. A documentat din experiența cunoașterii ei pe blogul personal www.Awakeningmom.com. «Cred în tine, cred în femeia trează și liberă, femeia hotărâtă să-și integreze și să-și manifeste potențialele cele mai înalte, încă ascunse în Esența ei”, spune Amy.