În următoarele 7 minute vei afla:

– Cum poți procesa în mod pozitiv experiența ultimilor doi ani. 
– Ce implică practica detașării și cum te ajută să-ți încarci bateriile.  


Am tot cugetat la acest articol de final de an, având anumite așteptări de la mine. Bineînțeles că am găsit scuze pentru a nu scrie și m-am ascuns în spatele unor evenimente care au adus tristețe și oboseală. Suntem maeștri la a fugi de noi înșine, la autocompătimire și la proiectarea realității trăite. Iată că azi mă detașez și scriu pentru tine și pentru mine.

Sfârșitul lui 2021 mă face, de fapt, să rememorez ultimii doi ani și cred că avem asta în comun. Cu toții trăim vremuri unice și le procesăm în mod individual. Omenirea, chiar dacă este un tot și are în comun atât de mult, este formată din indivizi care experimentează viața de la nivelul de înțelegere personal. Există, însă, tendința de a te reuni cu o comunitate care gândește și simte similar cu tine. Mi se pare un lucru frumos să poți avea în jur oameni cu care rezonezi și față de care poți fi tu însuți, fără prea multe măști. De aceea, acest articol este pentru tine, parte din comunitatea cititorilor mei pe Thrive Global România.

Procesarea ultimilor doi ani într-un mod pozitiv este provocarea pe care ți-o propun în acest articol. Până la urmă, oricâtă tristețe, deznădejde, umilință, revoltă, dezamăgire, deziluzie, pierderi, am trăit împreună, am avut și trăiri frumoase, reușite, bucurii, oportunități, revelații care ne-au hrănit sufletul. Acolo unde se concentrează atenția noastră, cresc energia și puterea de manifestare. Împreună descoperim darurile ascunse.

Viața ne demonstrează zilnic că avem puterea de a alege cum să trăim experiențele și cum să ne raportăm la ele. Până la urmă, este o decizie simplă: vrei să trăiești în iad sau în rai. Gândurile și emoțiile pe care ele le nasc ne creează scenariul. Cred că nu mai trebuie să menționez că, atunci când alegi frica, alegi, de fapt, să trăiești în propriul iad.

Mi se deschide larg inima atunci când mă raportez la haosul general prin viziunea oportunităților care se nasc în această perioadă specială. Mi se pare extraordinar că am ales să trăiesc aceste vremuri alături de cei dragi și mă simt ca un copil nerăbdător să experimenteze ceea ce omenirea va crea frumos din mocirla care a devenit vizibilă. Simt recunoștință și-mi doresc ca, măcar cât citești, să te conectezi la emoția recunoștinței. Darul prețios al vieții este în tine și ai puterea să-l modelezi așa cum îți dorești, în sens pozitiv!

Pentru mulți, această perioadă este un test de încredere în viață și în ei înșiși. Înclinațiile către transformarea personală și dezvoltarea cunoașterii de sine sunt cele care-ți creează baza pentru a accepta și a te detașa de valul de energie de vibrație joasă care inundă mințile multora. Încearcă să privești dincolo de segregarea creată în doi ani, dincolo de grijile zilnice, dincolo de minciuni, dincolo de moarte. Inspiră și expiră cu recunoștința că trăiești, că ai tot ce-ți trebuie pentru azi, că sunt persoane în viața ta pe care le iubești, că primești iubire, că poți zâmbi cuiva dimineața, că poți ierta, că beneficiezi de cele cinci simțuri, că știi că totul depinde de tine și ai puterea să-ți alegi gândurile și trăirile.

Cu siguranță ai încă multe dorințe care ard în inima ta, acolo de unde se declanșează imaginația și creativitatea pentru împlinirea lor. Aceste două daruri îți hrănesc pofta de viață, te conduc tot înainte și-ți deschid oportunități nebănuite. Atunci când nu mai avem dorințe, viața se stinge. Bineînțeles că mereu este vorba de frecvență și de nivelul la care vibrează orice, chiar și dorința. Noi rezonăm cu tot ceea ce vibrează la același nivel cu noi, deci atragem în realitatea noastră doar ceea ce se potrivește ca frecvență. Ești recunoscător că ai capacitatea de a alege cum vibrezi? Că știi că-ți poți crea propria realitate?

Privește în jur! Cu toții trecem prin aceleași experiențe și singura diferență este la noi, la felul în care ne raportăm la viață. Suferințele sunt aceleași pentru întreaga omenire, doar nivelul de înțelegere, de conștientizare face diferența. Adevărul vibrează pe o frecvență înaltă și, cumva, pentru a ajunge să-l îmbrățișezi de la nivel de sine, te înalți deasupra umbrei propagate de opusul adevărului. Simți recunoștința pentru faptul că trăiești într-un timp în care adevărul este revelat și poți avea acces la el? Simți recunoștința pentru curajul tău de a accepta că, uneori, ai trăit în neadevăr, în iluzie? 

Simți recunoștința față de integritatea ființei tale? Nu ești liniștit să nu judeci pe cei care nu văd realitatea ca tine? A fi în pace, știind că fiecare are libertatea de a alege cum se raportează la experiența vieții lui, este o mare realizare. Prima ta obligație este față de tine însuți. Apoi, poți oferi sprijin și poți fi în serviciul celorlalți, dar fără să forțezi lucrurile, fără să încalci liberul arbitru al celuilalt.

Recunoștința îți inundă ființa cu armonie și iubire. Cu cât simți mai multă recunoștință, cu atât fiecare clipă prinde mai multă viață și trăiești de la nivelul sufletului. Încercarea prin care trece acum umanitatea are avantajul de a scoate în evidență toate umbrele la nivel individual și colectiv. Marele beneficiu este că, atunci când o umbră devine evidentă, ai oportunitatea să descoperi și să îmbrățișezi și opusul ei, darul ascuns în ea. Spre exemplu, este simțitoare mentalitatea de victimă și poți simți recunoștința când alegi și trăiești libertatea la nivel personal. 

La fel cu îndoiala, și confuzia care te îndemnă treptat să cauți și să simți adevărul aplicând darul imaginației în căutarea luminii. Neliniștea generală îți descoperă darul intuiției și al clarității. Tendința de a domina, controla, te poate conduce spre comuniune, spre colaborare. De aceea, tot repet că este un timp unic pentru transformare în pas alert. Avem posibilitatea să creăm alchimie cu tot materialul întunecat ce iese la iveală acum. O vindecare colectivă a acestor umbre oferă posibilitatea umanității să evolueze și să înțeleagă că în întuneric sunt ascunse daruri pe care le poate integra și aplica. Cum să nu fii recunoscător că, la nivel planetar, se oferă această șansă de transformare accelerată, care schițează o viziune nouă pentru oameni? O umanitate vindecată care alege conștient să întrupeze o nouă viață!


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Da, știu, este un proces care va dura, dar sunt recunoscătoare pentru copiii noștri și copiii copiilor ce vor avea șansa de a se elibera de răni ancestrale, de a crea de la un nivel mai înalt de vibrație al ființei lor, de a trăi de la nivelul darurilor existente în genomul uman. Recunoscătoare că pot participa la acest proces de evoluție pe care din ce în ce mai mulți oameni încep să-l perceapă dincolo de aparențele iluzorii.

Atunci când toate rănile umanității sunt scoase la iveală, atmosfera este una de câmp de luptă. Devine evident că, în acest plan material, există dualitate, bine și rău. Până la urmă o umbră nu este vizibilă decât în lumină. Anii aceștia au permis tuturor să-și observe umbrele și au oferit oportunitatea să-și vindece rănile. Amintește-ți că este un proces și cultivă-ți răbdarea. 

Omul conține în propriul ADN posibilități de evoluție nemaipomenite de care nu este încă total conștient. Prima reacție în fața întunericului, în fața fricii și suferinței este să lupți. Este absolut normal să dorești să păstrezi iluzia cu care ai fost obișnuit, zona falsă de confort, aparenta siguranță a unui sistem în care ai fost crescut. Este o reacție naturală să fugi de suferință, doar că nu mai ai unde fugi și ești îndemnat să îmbrățișezi tot ceea ce se întâmplă pentru a începe vindecarea și transformarea.

Recunosc că eu sunt recunoscătoare că acest sistem se destramă bucățică cu bucățică și face loc creării altui sistem, mult mai benefic pentru dezvoltarea umanității. Am intrat cu toții într-un proces ireversibil și este necesară detașarea de tot ce a fost, de tot ce a condus omenirea în acest punct de cotitură. O reconsiderare generală a tuturor aspectelor societății cu o viziune concentrată pe un viitor ce umple toate inimile de bucurie, nu de frică.

Simt încântare și recunoștință să descopăr că există mulți oameni vizionari, pregătiți să scoată în lume creațiile lor ce vor sprijini integrarea darurilor înnăscute în fiecare dintre noi. Sunt recunoscătoare și pentru toată durerea și suferința care m-au condus spre mine însămi, spre înțelegere, iertare și iubire. 

Luptele cu întunericul, până ajungi să-l îmbrățișezi, te obosesc și te secătuiesc de forță vitală. De aceea, acum este un moment bun să te odihnești și să-ți deschizi inima cu recunoștință. Simte umanitatea din sufletul tău! Îți va fi de mare ajutor practica detașării. 

Aceasta îți oferă o gură de oxigen și-ți încarcă bateriile pe timp de „conflict” cu umbrele colective. Detașarea nu înseamnă să nu mai simți, din contra: vei simți mult mai profund totul, dar fără să ai așteptări. Detașarea îți permite să îmbrățișezi tot, să permiți vieții să se desfășoare și să o accepți. Nu mai ești victima așteptărilor tale, nu mai ești înecat în torentul regretelor, anxietăților și al autocompătimirii. Primești înțelegere, vindecare și libertate prin cedarea completă în fața vieții. Este un proces de renunțare la control la nivel mental, emoțional și fizic și te invit să-l trăiești acum, la final de an. 

Nu știm când claritatea va prinde forța necesară pentru ca întreaga omenire să se vindece și să schimbe în mod evident direcția evoluției la nivel global. Spuneam, însă, că ești în primul rând responsabil de tine și de viața ta și de aceea ai nevoie să te îngrijești și să te tratezi cu multă compasiune în tot acest timp. Ce moment mai bun decât acum, când te înconjori de cei iubiți, de Sărbători?!

Din experiența mea, voi enumera „acțiuni” care mă sprijină să îmbrățișez cu recunoștință darul detașării:

 • Răbdarea;
 • Perseverența;
 • Grija față de corpul meu la nivel fizic; 
 • Grija față de corpul mental, emoțional (astral) și cauzal (sufletul) prin curățări energetice, meditație, rugăciune, „hrană” de vibrație înaltă, echilibru, împământare;
 • Râsul, dansul, buna dispoziție;
 • Conectarea cu energia Soarelui, a Mamei Naturi, a Pământului;
 • Înțelegerea faptului că am puterea de a alege, oricât de multe constrângeri există în aparență; 
 • Viziunea pe termen lung pentru copiii mei și urmașii lor. Ce-mi doresc pentru ei? Ce înseamnă ca ei să se bucure de o viață în libertate? 
 • Imaginația și creativitatea: viața nu va mai arăta la fel, este necesar să creăm o nouă lume din toate perspectivele, spre binele umanității de această dată;
 • Conștientizarea drepturilor mele de ființă suverană, liberă, cu esență divină;
 • Timp petrecut în comunitatea cu care rezonez și alături de care mă pot dezvolta;
 • Lucrul constant cu umbra mea, vindecarea și transformarea ei, pentru a deschide poarta către toate darurile înscrise la nivel genetic (vezi Cheile Genelor);
 • Transformarea fricii la toate nivelurile ei;
 • Educarea continuă a integrității și a responsabilității asupra vieții mele;
 • Acceptarea și îmbrățișarea adevărului, oricât de dureros pare inițial;
 • Conexiunea cu Sinele meu Divin;   
 • Credința în Divinitate, în Unitate, în Iubire;
 • Obișnuința de a nu lua nimic personal, vârtejul în care suntem cu toții are impact diferit asupra fiecăruia, în funcție de nivelul de conștiență;
 • Păstrarea unei doze de îndoială. Mereu există câte ceva ascuns, ceva ce se relevă doar la momentul potrivit și în etape. Suspiciune și atenție mărită față de orice gând sau stare de vibrație joasă, știind că acestea pot fi ușor induse;
 • Evitarea celor înecați în frică și ură, pentru că nu pot face nimic pentru ei;
 • Păstrarea viziunii unui viitor luminos, în care oamenii vor fi conștienți de darurile lor și vor trăi în sinergie și armonie, cu inima larg deschisă.

Mulțumesc că ai citit articolele mele în acest an și-ți sunt recunoscătoare pentru timpul pe care l-ai acordat. Îți doresc Sărbători cu pace și armonie în suflet și sper ca emoția recunoștinței să te inunde și să te înalțe. Ne revedem în 2022, pentru a continua aventura cu bucurie! Amintește-ți că, oricât de greu pare, poți găsi clipă de clipă motive pentru care să fii recunoscător. 

Citește și:

10 capcane în calea evoluției spirituale

Cum să-ți identifici sursele de abundență

Author(s)

 • Amy Ciotec

  fondatoare AwakeningMom

  Timp de 16 ani a avut o carieră în corporații și a lucrat mereu aproape de oameni. Cu o experiență de peste opt ani în procesele și terapiile de dezvoltare personală, Amy s-a trezit din punct de vedere spiritual, a vindecat și a transformat fiecare aspect al ființei. A documentat din experiența cunoașterii ei pe blogul personal www.Awakeningmom.com. «Cred în tine, cred în femeia trează și liberă, femeia hotărâtă să-și integreze și să-și manifeste potențialele cele mai înalte, încă ascunse în Esența ei”, spune Amy.