În următoarele 4 minute vei afla:

– Cât de aproape este abundența de tine, chiar în acest moment.
– De ce tind gândurile să se transforme în realitate.


Când citești cuvântul ”abundență”, ce auzi în mintea ta? Probabil că primul gând fuge la bani sau la bogăție, nu-i așa? Atât istoria, cât și prezentul ne duc, cumva, la a crede că abundența se reduce la contul din bancă, banii din portofel sau câștiguri financiare de orice fel.

Ei bine, dar dacă lucrurile nu stau chiar așa? Adică da, banii sunt importanți (uită că ”banii nu aduc fericirea”!), pentru că o aduc, în anumite sensuri. Însă fericirea are și ea mai multe coordonate. Și, dacă ne uităm la piramida lui Maslow, la început avem nevoile de siguranță și stabilitate. Fără un acoperiș deasupra capului și fără mâncare în frigider, puțini, foooooarte puțini dintre noi pot fi, cu adevărat, fericiți. Sau abundenți. Poate pustnicii, călugării tibetani sau de pe alte meleaguri, cei care își dedică complet viața evoluției pur spirituale.

Și noi, restul, ce facem?

În primul rând, acceptăm că nu suntem acei pustnici. Nu pentru că nu am putea, la o adică, ci pentru că nu alegem acest drum. Alegem altceva. 

Așa că te invit să deschizi ușa frigiderului. Poți să te simți abundent având de ales între două chestii de mâncat din frigider? Lapte sau iaurt? Ciorbă sau felul doi? Sau amândouă? Deja se schimbă ceva când îți dai seama de asta, corect? Nu te mai uiți la ce lipsește, te uiți la ce e deja acolo și îți dai seama că poți alege. Și ăsta e primul pas. Conștientizarea că ai de ales și, când e așa, există deja abundență în viața ta.

Apoi, te uiți la celelalte arii de abundență: ai sute de canale TV (dacă te uiți la TV), ai zeci, sute de magazine între care poți alege pentru a-ți face cumpărăturile, zeci de dealeri și sute de modele de mașini, alte posibilități de deplasare, apă caldă și rece la o ridicare de clapetă, lumină și curent electric, sute, mii de oferte de vacanță din care poți alege, internet. Și tot așa. 

Abundența e starea noastră naturală. 

Pentru că suntem parte din natură și acolo totul e abundență. Până și deșertul are infinite grăunțe de nisip. Acum te invit să faci o scurtă vizualizare. Citește acest paragraf, apoi închide ochii. Imaginează-ți că, în lumea lui ”totul e posibil”, tu trăiești starea de abundență. Ești acolo. It’s done. Așadar:

Ce vezi în jur? 

Ce auzi? 

Cum miroase abundența ta? 

Cum se simte la pipăit? 

Ce te face să te simți abundent?

Cine e cu tine? 

Cum se simte abundența? 

Ce altceva te face să te simți abundent/ă?

După ce ți-ai identificat sursele de abundență, te invit să te uiți conștient la ele, zi de zi. Poate chiar să ții un jurnal: ar fi super! Mă simt abundent/ă când… 

De fiecare dată când se întâmplă acel ceva, notezi. Astfel, vei observa că sunt multe ocazii în care abundența se manifestă în interiorul tău, cu reflexii în exterior. Și apoi ceri (da, ca stăpân al universului tău ai tot dreptul să faci așa!) mai mult din asta. Aleg mai mult din asta! Dă-mi mai mult din asta! Ce pot face EU pentru a obține mai mult din asta?

Nu rămânem în așteptare după ce cerem (asta ne duce în arhetipul de victimă), ci facem, acționăm, pentru a obține formele de abundență pe care ni le dorim.

Am o prietenă care a conștientizat că, pentru ea, sursele de abundență sunt scrisul și iubirea. Multe dintre clientele mele conștientizează că abundența sunt chiar ele. Infinitatea de idei, de creativitate, iubirea și lumina din interior.

Când suntem plini de lumină, totul e abundență, totul e posibil. Poate că circumstanțele exterioare nu arată asta, de la nivelul minții fizice. Dar noi ne simțim așa, de la nivelul lui higher self, higher mind sau cum vrei să-i spui, care știe că orice e posibil. Că trăim într-o realitate abundentă. Că există o infinitate de posibile realități, din care noi alegem cum vrem să experimentăm viața.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


If you can dream it, you can make it happen! 

(Nu e citatul meu și nu știu cine a spus asta, toate creditele către acea persoană!). Dar e ceva ce are sens deplin pentru mine. 

Creierul nostru nu face diferența (așa zic cercetătorii) între ceea ce vedem cu ochii fizici și ceea ce vedem cu ochii minții (ne imaginăm). De aceea, vizualizarea a ceva ce visăm este deja realitate pentru mintea fizică. Și realitatea exterioară tinde să meargă în acea direcție, să facă the perfect match. Pentru că, într-un fel, lucrurile deja s-au întâmplat.

Final touch: iubirea e infinită, e abundența întruchipată. 

Ai auzit, probabil, de conceptul de iubire necondiționată. Nici nu știu dacă iubirea condiționată e o formă de iubire sau de altceva. Să lăsăm asta deoparte, însă.

Iubirea, în forma ei luminoasă, nu are limite. Ești de acord? E infinită. Și, când o îndreptăm întâi către interior, parcă se multiplică infinitatea către exterior. E sursă de abundență interioară și exterioară, fără limite și fără margini. Nu spun să întorci și celălalt obraz. Spun, în schimb, să te îndepărtezi cu iubire, dacă asta e necesar. Pentru că, în primul rând, te iubești, te accepți și te respecți pe tine.

Nu spun ”răspunde la telefon la 11 seara” pentru că un client, colaborator, partener (pretinde că) are nevoie de tine chiar în acel moment. Spun ”anunță pe toate lumea care sunt granițele tale și respectă-ți-le!”.

Abundența vine din iubire. Abundența vine din a face ceva cu pasiune. Abundența se naște din ce e deja. Abundența apare din viziune. Completează tu cu ce mai descoperi. 

Spor la abundență, așa cum e ea pentru tine!

Citește și:

Lecția recunoștinței

Care e diferența dintre obiective și aspirații