Adeseori ești atât de ocupat încât abia-ți mai găsești timp pentru a întreține relațiile care contează cel mai mult pentru tine? Programul de muncă haotic, mentalitatea că trebuie să fii mereu disponibil pentru serviciu și prezența intensă a tehnologiei în viața noastră sunt principalele piedici care stau în calea comunicării cu oamenii care ne fac să ne simțim cel mai conectați. În plus, planificările cu multe săptămâni în avans pot deveni, adesea, o sursă de anxietate, mai ales atunci când nu știm nici măcar ce ne va aduce săptămâna viitoare. Dar atunci când reușim să ne găsim timp pentru a petrece timp cu oamenii dragi nouă, bucuria pe care o simțim și recompensa sunt pe măsură.

Am rugat membrii comunității Thrive să ne împărtășească cum fac să-și găsească (mai mult) timp pentru oamenii care contează cel mai mult pentru ei. Sperăm că metodele lor de menținere a legăturilor care contează cu adevărat în topul listei lor de priorități te pot inspirași pe tine.

Reorganizează-ți din mers agenda

”Sunt foarte recunoscătoare pentru legătura extraordinară pe care o am cu prietenii mei din liceu, pe care-i știu de aproape 20 de ani. Întotdeauna găsim drumul către ceilalți. Avem un grup pe care ne scriem mesaje, organizăm următoarea întâlnire sau ne interesăm ce mai face fiecare. De curând, am luat avionul către orașul în care m-am născut și m-am întâlnit cu trei dintre ei. Și-au rearanjat planurile, au făcut ore suplimentare la serviciu și au condus câteva ore în plus – totul doar ca să ne întâlnim. E nevoie de efort ca să te poți întâlni cu cei dragi, dar recompensa este pe măsură! Nimic nu se compară cu timpul petrecut alături de cei care știu cele mai teribile lucruri despre tine, dar totuși te iubesc și te sprijină în toate modurile posibile.”

Lindsay Patton, expert în social media, Philadelphia, Statele Unite

Insistă

”Nu ne putem permite să ne scuzăm în permanență că suntem prea ocupați. Prietenii și familia sunt mult prea importanți pentru sufletul nostru. Eu sunt destul de perseverent când îmi doresc ceva – la urma urmei, lucrez în domeniul recrutării – așa că sunt genul care insistă până obține un răspuns. Pot deveni destul de ursuz atunci când cei care mă fac să insist nu sunt destul de receptivi, dar până la urmă contează că reușim să ne întâlnim până la urmă și să ne simțim bine împreună.”

Amy Toncray, manager de resurse umane, Royal Oak, Statele Unite

Extinde-ți cercul

Tata îmi spunea mereu că viața nu este altceva decât o țesătură de relații interumane – așa că ai grijă de ele, pentru că atunci când te vei uita în urmă le vei vedea chipurile oamenilor, vei retrăi momentele și totul va căpăta un sens. Întotdeauna am avut o viață foarte plină. Serviciul meu presupune multe deplasări și trăind câțiva ani în străinătate, a trebuit să las în urmă mulți prieteni extraordinari, dar cu care păstrez legătura în permanență. Întotdeauna pun oamenii în topul priorităților mele. Iar asta înseamnă că în primul rând îmi planific ziua cu prietenii și cu familia. Prietenii mei sunt energia din care mă hrănesc, si sunt familia mea, sunt totul pentru mine. Fără ei, n-aș fi devenit niciodată persoana care sunt azi. Iar asta este valabil și pentru logodnicul meu; locuim împreună de mai bine de patru ani și avem un grup comun de prieteni, petrecem timp cu familiile noastre. Să împărtășești astfel de momente reprezintă cel mai important lucru pentru mine. Să-ți restrângi cercul de prieteni înseamnă să-ți limitezi perspectiva asupra vieții.”

Alessandra Riccardi, instructoare de balet și yoga, Roma, Italia

Găsește o activitate simplă, care aduce tuturor bucurie

”Sunt în câteva grupuri cu oameni cărora le place să alerge și atunci când trimit mesaje celor din grup să ne întâlnim – mă asigur nu doar că vom alerga, ci și că o să mai stăm de vorbă. Am rezolvat unele dintre cele mai mari provocări ale vieții noastre în timp ce alergam.”

Kristin Meekhof, autoare și coach, Detroit, Staele Unite


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Asigură-te că întâlnirile voastre au un scop

”Fiind autor liber-profesionist, oamenii cred că am la dispoziție tot timpul din lume, dar lucrurile nu stau deloc așa. Este adevărat că am un program flexibil, dar să petrec timp de calitate cu fiica mea implică mult efort. Pentru că ea este în ultimul an de liceu și are mult de studiat, nu e întotdeauna ușor. Dar secretul meu este: calitate în detrimentul cantității. Atunci când petrecem timp împreună, mă asigur că este o nouă experiență, despre care vom avea ce să vorbim. Chiar dacă mergem să vedem film sau să mâncăm la un restaurant nou, vorbim apoi despre asta în drum spre casă. E destul de dificil să ai de-a face cu adolescenți care nu scot mai mult de două cuvinte, dar de fiecare dată când facem asta, conversația noastră durează cel puțin o oră.”

Kern Carter, autor, Toronto, Ontario, Canada

Asigură-te că ai un plan de rezervă

”Cu toți oamenii care contează pentru mine am angajamente ferme. De exemplu, cu unul dintre prieteni merg la clase de yoga, cu altul fac plimbări lungi, în cursul cărora avem discuții despre câte-n lună și-n stele, iar cu altul am conversații telefonice regulate, pentru că nu ne putem întâlni din cauza distanței. Având totul programat cu atât de mult timp înainte, asta înseamnă că și atunci când cineva anulează o întâlnire, mai există alta fixată în agendă, prin urmare nu trebuie să ne stresăm sau să ne simțim vinovați că va trece prea mult timp fără să ne vedem: deja știm când va fi următoarea întâlnire.”

Shell Vera, antrenoare de voci și scriitoare, Groton, Statele Unite

Invită-ți prietenii la cinele în familie

”Având doi copii mici și prieteni care sunt single sau în etape ale vieții care le permit mai multă flexibilitate, e destul de dificil să ne vedem regulat. Dar am găsit o soluție simplă: îmi invit prietenii la cină la noi acasă, iar asta ne permite să ne bucurăm de timp de calitate fără o planificare anterioară. Poate fi și o invitație lansată în ultimul moment, care este fără nici un soi de presiune pentru prietenii noștri pentru că nu gătim ceva în mod special. Punem doar niște farfurii în plus și apare cine poate. Și astfel ne hrănim și corpul, și sufletul.”

Angela Kelley, curatoare de evenimente, Austin, Statele Unite

Descoperă ce funcționează pentru voi

”Îmi sun săptămânal părinții, de obicei duminica după-amiază, pentru că știu că sunt acasă. Adesea ne conectăm pe Skype, ca să ne și putem vedea. Eu și sora mea ne trimitem mesaje și vorbim cu regularitate și întotdeauna mă sună dacă are nevoie de ajutor. În plus, orașul nostru natal este la jumătatea distanței între orașele în care locuim acum, așa că este scuza perfectă ca să ne vedem și să petrecem timp împreună. Iar bunicii ador să-i trimit vederi. Cred că, în ultimul timp, am devenit cu toții mai conștienți de faptul că suntem muritori, așa că vrem să profităm de timpul pe care-l avem pe acest pământ.”

Rachel Teare, director de marketing, Oxford, UK

Citește și:

7 beneficii care susțin importanța prieteniei pentru sănătate

7 strategii pentru o stare de bine constantă

Author(s)

  • Marina Khidekel

    Director Editorial Thrive

    Marina este Director Editorial la Thrive US. Înainte, a fost Senior Deputy Editor la Women's Health, unde a semnat articole de wellness premiate. Anterior, a făcut parte din echipele Cosmopolitan, Glamour, MTV Networks, Brides și CosmoGirl. De asemenea, Marina este fondatoarea Undrrated, un newsletter în care oameni creativi precum Misty Copeland și Phoebe Robinson își împărtășesc preferințele în materie de cultură, gastronomie și lifestyle.