În următoarele 3 minute vei afla:

– De ce este important să sărbătorești chiar și victoriile care ți se par mărunte.
– Ce beneficii ai atunci când te simți mândru de munca ta.


Uneori, nu tot ceea ce facem la serviciu ni se pare că are sens. Să reușești să găsești un sens în munca ta – și să faci legătura între ceea ce faci și de ce faci asta – poate fi exact elementul care să aibă un impact real asupra stării tale de bine. Să fii mândru de munca ta de zi cu zi, dar și de compania pentru care lucrezi, poate avea beneficii incredibile pentru productivitatea, fericirea și nivelul tău de satisfacție.  

Iată trei idei simple, ușor de pus în practică, pentru a găsi satisfacție în ceea ce faci și pentru a te simți mândru de ceea ce faci. Poți începe să le aplici chiar de azi!

Descoperă acel simț al scopului care te animă

Petrecem foarte mult timp la serviciu, dar dacă nu ne gândim niciodată la scopul mai profund al muncii noastre ratăm o imensă oportunitate. Conform unui studiu realizat de McKinsey, angajații care afirmă că ”simt că-și găsesc scopul la muncă” sunt mai sănătoși, mai rezilienți și mai predispuși să ”vadă” dincolo de munca lor. Dar cum îți găsești acest scop? Simplu: reflectând la impactul muncii tale. Încearcă acest Micropas: când simți că te împotmolești la serviciu, gândește-te la o persoană care ar putea beneficia de pe urma muncii tale.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Atunci când faci un pas înapoi și ai o privire de ansamblu asupra întregii situații, îți vei aminti de scopul și de sensul muncii tale (de exemplu, de clienții pe care îi consiliezi). În plus, te poți gândi și la scopul personal al muncii: familia ta, ceea ce ți-ai propus să obții în carieră, valorile pe care le ai în viață. Ori de câte ori te confrunți cu un blocaj la serviciu, amintește-ți de scopul tău!

Sărbătorește-ți micile victorii!

Poate că la început o să ți se pară ușor ridicol, dar data viitoare când termini un proiect, oricât de important sau mai puțin important, când ești lăudat de managerul tău sau simți că ai făcut o prezentare bună și că ți-ai impresionat colegii, sărbătorește! Mulțumește-ți pentru ceea ce ai făcut, felicită-te în gând sau cu voce tare, marchează momentul într-un fel! Sărbătorirea micilor victorii ne ajută să ne creăm o mentalitate de creștere, care se concentrează mai degrabă pe progres și pe procesul de învățare, decât pe atingerea perfecțiunii. După cum spune Carol Dweck, autorul lucrării Mindset, persoanele care au o mentalitate de creștere simt un sentiment mai intens de scop și sens în munca lor.

Concentrează-te – și conștientizează –  progresul realizat

Chiar dacă acum nu te afli într-un loc în care te simți mândru de munca ta, încearcă să te apropii de acel loc zi de zi. Stabilește-ți un mic țel pe care să-l poți atinge și, la sfârșitul fiecărei zile, conștientizează o manieră de lucru pe care ai îmbunătățit-o sau un jalon pe care l-ai bifat în drumul tău către atingerea acelui țel. Concentrându-te pe evoluție, vei reuși să prioritizezi progresul în defavoarea perfecțiunii. În plus, îți vei cultiva mentalitatea de creștere care te ajută să te simți mai puternic, mai sigur pe tine și să obții mai multe la locul de muncă.

Citește și:

Ce contează pentru noi atunci când alegem un job?

5 tehnici care te vor ajuta să-ți găsești menirea

Author(s)

  • Jordan Hutchinson

    editor asociat pentru dezvoltarea de conținut Thrive

    Jordan Hutchinson este editor asociat pentru dezvoltarea de conținut la Thrive, alăturându-se echipei Thrive în urmă cu un an pe postul de Content Fellow. În prezent, susține dezvoltarea de conținut inovator. Recent, a absolvit Universitatea George Washington, fiind specializată în literatura engleză, scriere creativă, limba franceză și psihologie.