În următoarele 3 minute vei afla:

– De ce te ajută să te gândești la persoanele care beneficiază de pe urma muncii tale.
– Ce să faci primul lucru dimineața când te trezești ca să simți că deții controlul asupra timpului tău.


Cu toții avem zile în care ni se pare că timpul trece cu jumătate din viteza obișnuită și minutele parcă se târăsc unul după altul. Ședințele înghesuite una-n alta în timpul orelor de lucru ne epuizează și ne sug și ultima fărâmă de energie, în timp ce ne luptăm cu epuizarea virtuală.  

Sarcinile repetitive ne fac să ne simțim lenți, apatici și incapabili să ne concentrăm. Abia ne târâm picioarele prin birou, ni se pare că timpul trece teribil de încet, iar noi nu suntem deloc productivi sau inspirați. E normal ca, din când în când, să cădem într-o rutină la serviciu, dar atunci când acest sentiment persistă și devine copleșitor, e important să acționăm pentru a simți că munca noastră ne aduce bucurie și ne dă un sens. S-ar putea să descoperim că anumite obstacole cu care ne confruntăm au mai mult de-a face cu mindset-ul nostru și cu obiceiurile noastre de zi cu zi decât cu forțe exterioare care încearcă să ne țină pe loc.

Dacă te simți blocat, acești Micropași te vor ajuta să scapi de starea de letargie în care te cufunzi de la o zi la alta și să-ți recapeți controlul asupra timpului tău. Chiar și o mică schimbare poate deschide noi posibilități.

Gândește-te la persoanele care beneficiază de pe urma muncii tale

Conform studiilor, angajații care sunt animați de un scop sunt mai înclinați să simtă satisfacție în legătură cu munca lor. Ca să te poți conecta cu scopul muncii tale, încearcă acest Micropas: Atunci când te lupți cu letargia în timpul orelor de serviciu, gândește-te la o persoană care ar putea beneficia de pe urma muncii tale. Găsirea unui sens funcționează ca un element catalizator. Atunci când te gândești la importanța muncii tale și la potențialul ei impact, te vei simți mai plin(ă) energie și mai motivat(ă) să o duci la bun sfârșit.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Prioritizează sarcinile importante

Fie că simți că ziua ta de lucru trece teribil de repede sau, din contra, că abia se mișcă, te poți consola cu faptul că tu deții controlul asupra timpului tău. Încearcă acest Micropas: Începe-ți ziua notându-ți prioritățile. Rezumă-te la maxim trei puncte pe lista ta! Asta te va ajuta să te concentrezi pe lucrurile cu adevărat importante și-ți va spori simțul de autonomie care, în cele din urmă, îți va intensifica sentimentul de implicare, productivitate și, de ce nu?!, de fericire.

Stabilește legături cu colegii tăi

Poate că efectul acestui Micropas nu este atât de evident, dar conexiunea umană este esențială pentru abilitatea noastră de a munci eficient și de a ne menține sănătatea mintală și starea de bine. De fapt, un studiu din 2020 a demonstrat că angajații care cultivau legături sociale puternice la serviciu sunt mai productivi decât aceia care sunt mai izolați. Conform aceluiași studiu, conexiunea socială ne ajută să ne îmbunătățim starea de spirit, ne diminuează nivelul de stres și ne întărește sentimentul că aparținem unei comunități. Așadar, dacă te simți istovit sau lipsit de chef la serviciu, încearcă acest Micropas: invită un coleg cu care nu interacționezi de obicei să luați prânzul împreună sau să ieșiți la o cafea. Sau, dacă lucrați în continuare de acasă, să beți o cafea virtuală. O astfel de pauză, petrecută alături un membru al echipei din care faci parte, te va ajuta să te întorci la lucru simțindu-te mai productiv și mai plin de energie.

Citește și:

Cum să ai mai multă încredere în tine la serviciu: 5 tehnici cu care nu o să dai greș

Tu știi DE CE te dai jos dimineața din pat și începi o nouă zi?

Author(s)

  • Jordan Hutchinson

    editor asociat pentru dezvoltarea de conținut Thrive

    Jordan Hutchinson este editor asociat pentru dezvoltarea de conținut la Thrive, alăturându-se echipei Thrive în urmă cu un an pe postul de Content Fellow. În prezent, susține dezvoltarea de conținut inovator. Recent, a absolvit Universitatea George Washington, fiind specializată în literatura engleză, scriere creativă, limba franceză și psihologie.