În următoarele 3 minute vei afla:

– De ce e benefic să te culci devreme.
– Unde-și ține Chip Bergh telefonul pe timpul nopții.


Thrive Global: Care e primul lucru pe care-l faci când te dai jos din pat? 

Chip Bergh: Beau un pahar mare cu apă, parcurg știrile și apoi fac sport. În fiecare zi.

TG: Ce te energizează? 

CB: (1) Să fac mișcare. (2) Să petrec timp cu familia mea. (3) Să fac coaching cu colegii de la serviciu.

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

CB: Mă culc devreme (pentru mine asta înseamnă înainte de ora zece seara), mă trezesc devreme (la cinci dimineața de luni până vineri, la șase dimineața sâmbăta și duminica). Asta te menține sănătos, prosper și înțelept. 

TG: Spune-mi o carte care ți-a schimbat viața. 

CB: The Power of Full Engagement de dr. Jim Loehr; a lansat un program care se concentrează pe gestionarea energiei fizice, emoționale, psihice și spirituale. E o abordare holistică în domeniul wellness, pe care încerc s-o urmez și-mi încurajez toți angajații s-o facă. Și Eat to Live, de dr. Joel Fuhrman, care m-a convins să devin vegan, acum șapte ani.

TG: Spune-ne despre relația ta cu telefonul. Doarme cu tine-n pat?

CB: Nu, se încarcă în debara. Încerc să-l țin în buzunarul de la spate când sunt cu familia sau în întâlniri. Nu reușesc întotdeauna.

TG: Cum te descurci cu mail-urile?

CB: Le verific regulat, dar îmi propun să nu stau pe mail toată ziua. Dacă am o întrebare urgentă, sun sau dau mesaj. Și când sunt în întâlniri – iar ziua mea de muncă cam în asta constă – mă străduiesc să fiu prezent și să nu fac multitasking. În schimb, verific mail-urile dimineața la prima oră; apoi, din nou, spre sfârșitul dimineții și la finalul zilei de lucru, la birou. Din când în când, verific mail-urile seara de acasă. În plus, sunt foarte conștient de „semnalul” pe care ora la care dau mail-urile îl transmite oamenilor, așa că încerc să nu trimit mail-uri seara târziu sau dimineața, extrem de devreme.

TG: Dacă te trezești în mod neașteptat cu 15 minute libere într-o zi, ce faci cu ele?

CB: Mă plimb pe holuri și fac o vizită neanunțată, neprotocolară, cuiva din echipa mea. Sau trimit un bilet scris de mână unei persoane pe care-o apreciez.

TG: Când a fost ultima oară când te-ai simțit complet epuizat și de ce?

CB: Nu pot să-mi amintesc să mă fi simțit vreodată complet epuizat. Adesea constat că începe să-mi piară din entuziasm dacă-mi petrec prea mult timp la birou. Mă umple de energie să ies pe stradă, să vizitez magazinele noastre și angajații care lucrează pentru Levi Strauss & Co. din întreaga lume. Și să cunosc clienți de pe tot globul, care adoră brand-urile noastre – conversațiile astea îmi dau mereu un suflu proaspăt.

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

CB: În adâncul sufletului, sunt optimist, deci pentru mine nu există eșecuri reale – doar lecții. Am avut destule astfel de „ocazii” în viață; dar, la urma urmei, n-au făcut decât să mă facă mai puternic („ce nu te ucide te face mai puternic”). Îmi setez standarde înalte pentru aproape tot ce fac și sunt momente în care nu mă ridic la înălțimea propriilor așteptări. Dar, cum ar spune fiica mea în vârstă de opt ani: „Dacă țintești către stele și nu nimerești, măcar ajungi pe lună.” 

TG: Împărtășește-ne un citat care-ți place sau care te motivează! 

CB: „Nimeni n-o să mă țină vreodată minte pentru ce am făcut în folosul afacerii. O să mă țină minte doar pentru ce am făcut în folosul LOR și al carierelor lor.”

Chip Bergh este președintele și CEO-ul Levi Strauss & Co. (LS&Co.). Face parte din Consiliul Director al companiei. În 2015, a fost numit și în Consiliul de Directori al HP Inc., liderul companiilor pe piața imprimantelor și a calculatoarelor personale.

Citește și:

3 factori care l-au făcut pe Kobe Bryant unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter: ”Sunt foarte fericit că-mi fac timp doar pentru mine”