În următoarele 3 minute vei afla:

– Care este legea nescrisă a întâlnirilor și a ședințelor.
– Cum să transformi o ședință într-o plimbare.


Cu toții am avut parte de o astfel de experiență: o ședință apărută în mod misterios în calendarul nostru, fără nicio explicație, agendă sau scop declarat. Așa ajungem să pierdem timp prețios într-o întâlnire la care n-ar trebui să participăm. Sau, chiar mai rău decât atât, ne trezim la finalul unei zile pline de întâlniri și ședințe și ne dăm seama că n-am reușit să facem mare lucru și n-am terminat nimic cap-coadă.

De când cu munca de acasă, cu care mulți dintre noi ne-am obișnuit în ultimii doi ani și ceva, ne luptăm cu „perma-munca” fără limite și petrecem zile întregi în ședințe pe Zoom. Probabil că suferind de un caz acut de rău cauzat de prea multe întâlniri, am rezervat câteva minute la ședința noastră săptămânală de la Thrive pentru a împărtăși câteva bune practici menite să ne ajute să ne îmbunătățim anumite obiceiuri și să creăm unele noi, mai productive.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Scopul? Anularea a cât mai multe întâlniri cu putință! Și dreptul deplin oferit angajaților Thrive de a refuza orice întâlnire despre care consideră că nu merită timpul lor. Iată câteva dintre sfaturile și întrebările pe care le-am împărtășit, astfel încât să putem respecta timpul celuilalt și să ne folosim cât mai bine de al nostru:

  • Fiecare invitație la o ședință trebuie să includă o agendă clară a întâlnirii și rezultatul așteptat de la acea întâlnire.
  • Dacă este relevant, trimiteți prezentarea înainte. Nu irosi niciodată timp într-o întâlnire cu cineva care face o prezentare slide cu slide și vă citește conținutul fiecărui paragraf. Să plecăm, totuși, de la premisa că toți colegii noștri știu să citească.
  • Nu programați întâlniri cu o durată implicită de 30 de minute. Dacă durata unei întâlniri poate fi redusă la 15 minute, nu ezita să o scurtezi!
  • Poți să te întâlnești cu colegul tău și, în același timp, să faceți împreună și o scurtă plimbare. Unul dintre Micropașii mei preferați este să transform cel puțin câteva dintre întâlnirile mele Zoom în apeluri telefonice, astfel încât să le pot prelua în timp ce merg pe jos. Poți să te plimbați prin cartier sau chiar să faci pași prin casă în timp ce vorbești la telefon. Nu există o lege universală conform căreia fiecare interacțiune virtuală trebuie să fie pe Zoom, Skype, Hangouts sau Teams.
  • Creează un document Google pentru fiecare întâlnire, astfel încât inițiatorul întâlnirii să poată atribui sarcini tuturor celor participanților.
  • Blochează-ți un interval de timp în calendar pentru acele sarcini pentru care ai nevoie să te concentrezi profund. Nu porni de la premisa că o să reușești să te apuci ele când termini cu toate celelalte. Ședințele se aglomerează și se lungesc pentru a umple tot timpul disponibil din calendarul tău: este legea nescrisă a ședințelor!

Citește și:

5 obiceiuri care îți afectează productivitatea

6 lucruri inteligente pe care le fac oamenii super-eficienți

Author(s)

  • Arianna Huffington

    fondatoare The Huffington Post, fondatoare și CEO Thrive Global

    Arianna Huffington, fondator The Huffington Post, fondator și CEO Thrive, autoare a 15 cărți, care acoperă teme dintre cele mai variate: artă, mitologie, politică sănătate. În 2005, a lansat The Huffington Post, o platformă de știri și opinii, care a devenit foarte rapid unul dintre cele mai prestigioase brand-uri media online. În august 2016, a lansat Thrive Global, o platformă de wellbeing și eficiență, pentru corporații și consumatori individuali, ce are ca misiune schimbarea modului în care muncim și trăim și care își propune să pună capăt concepției false potrivit căreia burnout-ul este prețul pe care trebuie să-l plătim pentru succes. Arianna Huffington a fost desemnată printre cei mai influenți 100 de oameni din lume de către publicația Time și se găsește pe lista celor mai puternice 100 de femei din lume. Născută în Grecia, s-a mutat la Londra la vârsta de 16 ani, și a absolvit Universitatea Cambridge cu specializarea în economie. La 21 de ani, a devenit președinta faimoasei societăți de dezbateri Cambridge Union.
    Cele mai recente cărți ale Ariannei Huffington - Thrive (Succesul redefinit: prosperitate, înțelepciune, miracol și crearea unei vieți pline de sens) și The Sleep Revolution (Revoluția somnului) - au ajuns, imediat după lansare, bestseller-uri internaționale.