În următoarele 5 minute vei afla:

– De ce o soluție reprezintă potențialul intrinsec al unei probleme.
– Cum se întâmplă să primim o sumă de bani fix atunci când aveam cel mai mult nevoie de ea.


Manifestarea nu este o magie, ci un proces de a lucra cu legi și principii naturale prin care transformi energia dintr-un nivel al realității într-un altul.

Spre exemplu, un autor are o idee. Ea există ca energie mentală. Acesta scrie ideea și o transformă într-un roman. Acum există în formă fizică, tipărită.

Un artist simte emoție privind un peisaj. Transformă această energie emoțională într-un minunat tablou, dându-i formă fizică.

Un cărbune este rece, dar cuprinde în el potențialul de a emana căldură dacă este ars. Energia fizică se transformă cu ajutorul focului.

Ce ne dăm seama despre manifestare?

 • Este o schimbare a formei, stării, condiției de a fi. Nu este despre a crea ceva din nimic. Pentru a realiza o manifestare este necesar să recunoaștem că ceea ce dorim să manifestăm există deja, chiar dacă într-o formă invizibilă. Potențialul există! Acest proces presupune credință, un concept destul de abstract și uneori înspăimântător pentru unele persoane. «Credința dă substanță speranțelor și ne face siguri de existența realităților pe care nu le vedem».
 • De cele mai multe ori, manifestarea este vizibilă în zona financiară, dar este mai mult de atât. Parcursul unei idei în conștiința unei persoane, de la ceva ambiguu la ceva foarte clar, este tot o manifestare. Putem manifesta idei, stări ale ființei, sănătate sau obiecte pe care le dorim.
 • Deseori percepem manifestarea ca pe o transformare în “jos”, cu alte cuvinte ceva din invizibil este adus în fizic, ceva abstarct care prinde formă. Se poate însă și invers, o transformare în care ridici ceva din fizic în spiritual. Un exemplu bun sunt experiențele emoționale și fizice, pe care le transformăm în cunoaștere spirituală și înțelepciune. Un transfer de energie de la o stare mai joasă către una mai ridicată – alchimia.
 • Manifestarea este un proces prin care se descătușează un potențial. Căldura era un potențial al cărbunelui. O soluție este potențialul intrinsec al unei probleme. Abundența este un potențial cuprins în sărăcie. Divinitatea este un potențial al umanității.
 • Manifestarea poate fi realizată de oricine, nefiind ceva ezoteric și spiritual, așa cum crede multă lume. Deja o facem zi de zi prin ceea ce gândim, vorbim, prin felul în care trăim. Un mod important de a manifesta este vorbirea. Limbajul este un exemplu excelent prin care dăm formă gândurilor și emoțiilor prin cuvinte scrise pe hârtie.

Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Marii maeștrii spirituali au subliniat mereu că vorbitul este esențial și că trebuie să avem mare grijă la ceea ce spunem și la cum o spunem. Manifestăm mereu prin ceea ce vorbim, iar cuvintele rostite ne vor da o imagine clară asupra stării noastre interioare. Cuvintele sunt atât de puternice, încât pot determina natura lumii pe care o experimentăm și ceea ce atragem în viața noastră.

Este un motiv major pentru a evita să vorbești negativ și fără sens. O abundență în vorbire de calitate slabă poate duce la o sărăcie în manifestare.

În esență, noi manifestăm în continuu și este important să conștientizăm acest aspect. Un indiciu necesar pentru a înțelege manifestarea este că ești parte dintr-un Tot. Creatorul este singura realitate, noi suntem părți din ea, părți din Unitate și absolut totul în Univers este conectat. Cu cât ne dăm seama că în Unitate totul este în mod direct sau indirect legat, cu atât înțelegem că nu există bariere de timp, spațiu sau circumstanțe care să blocheze energia între afinitățile din cadrul întregului.

Manifestarea este despre funcționarea legilor naturale ale schimbului de energie și al transformării acesteia în cadrul unui Întreg din care facem parte. Nu este o stare pasivă prin care așteptăm să ni se îndeplinească nevoile și nici nu este un miracol.

Manifestarea este o stare dinamică a conștiinței, o exprimare a Vieții în acțiunea ta, în ceea ce faci. La nivel uman, manifestarea nu presupune să nu mai muncești pentru a trăi, dar munca ta devine chiar “iubirea în acțiune”.

Programul intensiv “Abundența nelimitată” este creat pentru ca tu să ai conștientizări rapide, să te eliberezi de toate credințele limitative și blocajele și să redevii Întreg pentru a-ți recupera puterea de a manifesta responsabil, ca parte din Tot. Te aștept cu drag alături de noi și găsești toate detaliile aici https://bit.ly/3tCysmq

Cele patru niveluri la care acționează manifestarea:

 1. Nivelul fizic;
 2. Nivelul emoțional;
 3. Nivelul mental;
 4. Nivelul sufletului (sau cauzal).

Nivelul fizic (1) este cel experimentat de toată lumea și este cel mai evident. Se numește “a munci pentru a trăi”. Pentru a manifesta pâinea urmăm procesul de la a sădi grâu până la a o coace în cuptor. Este o formă de energie fizică, procesată prin muncă și care duce la o manifestare.

Banii sunt un simbol al acestei energii fizice care accelerează manifestarea. La nivel fizic, ne supunem unor anumite legi pentru a manifesta. Sunt legi concrete din zona socială, economică sau religioasă, dar și legi ale naturii. Aceste legi tangibile nu necesită să conștientizezi ceva abstract, invizibil. Este o muncă fizică implicată (chiar dacă folosim tehnologie), care transformă energia, obținând ceea ce ne dorim din natură, mediul economic, social sau religios.

Nivelul emoțional (2) oferă o dimensiune suplimentară manifestării, adăugând energia emoțională. În mod natural, munca/acțiunea fizică implică emoții și gânduri, dar o manifestare la nivel emoțional este despre a le folosi în mod direct, lăsând nivelul fizic în plan secundar.

Aici intervine factorul “credință și devotament”. Un exemplu este atunci când ai nevoie urgentă de o sumă de bani, pe care n-o poți câștiga în timp util. Omul își predă nevoia în rugăciune și apoi o eliberează. Se întâmplă apoi evenimente în sincronicitate – o întâlnire cu cineva sau o vizită într-un anumit loc și, într-un mod ce pare “o coincidență”, primește suma de bani de care are nevoie.

Rugăciunea, afirmațiile reprezintă “legea” manifestării la acest nivel. Credința nu implică lipsa acțiunii, dar oferă o eficiență mărită prin încredere, siguranță și eliminarea tensiunii și a grijilor. Aceasta aduce bucurie și împlinire în ceea ce faci: energia se concentrează și se direcționează mult mai bine atunci când ai credință, iar puterea de manifestare crește.

Nivelul mental (3) presupune că energiei emoționale îi adaugi cunoaștere. Mintea noastră este instrumentul de concentrare, definire și formare în mediul subtil, invizibil nouă. Aceasta funcționează prin intermediul imaginației.

De la nivelul emoțional, unde Creatorul este perceput în exterior și manifestarea ține de credință, în momentul în care conștientizezi puterea propriei minți și-ți dai seama că ești parte dintr-o Minte Universală, începi să înțelegi axioma hermetică “ce e sus e și jos”.  Ideea de Unitate și parte din Întreg capătă mai multă putere la nivel mental și conștientizezi ce forță are gândul.

O gândire pozitivă, folosirea imaginației, concentrarea focalizată, afirmația, toate hrănesc puterea voinței cu care manifestăm. Voința este o forță ce se naște prin concentrare și nu prin presiune. Acolo unde voința apare sub presiune, există frică și îndoială. În acest caz, voința este utilizată pentru a domina, pentru a face lucrurile așa cum vrei tu, ceea ce este în contradicție cu pacea și serenitatea Voinței divine.

Energia voinței în manifestare ocupă un loc central, vine din mintea noastră și prinde formă atunci când ești în armonie cu Mintea Universală.

Pentru a înțelege nivelul sufletului (4), este important să conștientizezi că cele trei niveluri de mai sus caracterizează ceea ce se numește personalitatea umană. Manifestarea la nivel fizic, emoțional și mental provine din dorința omului care n-a atins încă un nivel de individualitate și conștiința că este parte distinctă dintr-un Întreg, fiind în unitate cu Tot. 

La nivel de personalitate, experimentăm lumea prin relația subiect-obiect, trăind sentimentul separării. Nivelul sufletului este unit de celelalte printr-o “punte” și ajungi să știi la nivel profund că manifestarea este, de fapt, modalitatea prin care Creatorul se exprimă. Este o revelație în acțiune, nu o modalitate de a obține lucruri sau oameni. Sufletul nu experimentează o “lipsă”, așa cum o face personalitatea noastră.

Atunci când permiți sufletului să-ți vorbească și nu invers, energia devine disponibilă și rezonezi cu nivelul sufletului. Este un nivel abstract, pe care nu-l putem pătrunde folosind nivelurile anterioare. Modul de percepție al nivelului cauzal (așa se mai numește) este intuiția. Limbajul uzual nu cuprinde conceptele necesare pentru a descrie și de aceea se practică meditația.

Toate detaliile despre aceste patru niveluri împreună cu “kit-ul” complet de a debloca fiecare nivel sunt parte din programul meu “Abundența nelimitată”, menit să-ți deschidă mintea și sufletul – https://bit.ly/3tCysmq. Vei putea atinge acel nivel de unificare a ființei prin care manifești abundența pe orice palier al vieții, spre binele tău cel mai înalt.

Vei primi cunoașterea despre cei patru pași esențiali ai unei manifestări și te invit cu drag să-i practicăm împreună. Identificarea, imaginația, acordajul și acțiunile corecte vor facilita o forță de manifestare conștientă și pozitivă. Meriți să fii liber, să evoluezi, să trăiești în adevăr și să-ți transformi viața!

Citește și:

10 capcane în calea evoluției spirituale

Ce știm despre emoții și frecvența lor?

Author(s)

 • Amy Ciotec

  fondatoare AwakeningMom

  Timp de 16 ani a avut o carieră în corporații și a lucrat mereu aproape de oameni. Cu o experiență de peste opt ani în procesele și terapiile de dezvoltare personală, Amy s-a trezit din punct de vedere spiritual, a vindecat și a transformat fiecare aspect al ființei. A documentat din experiența cunoașterii ei pe blogul personal www.Awakeningmom.com. «Cred în tine, cred în femeia trează și liberă, femeia hotărâtă să-și integreze și să-și manifeste potențialele cele mai înalte, încă ascunse în Esența ei”, spune Amy.