În următoarele 5 minute vei afla:

– Care este cheia pentru conectarea autentică cu cei din jur.
– De ce e important să acordăm foarte multă atenție gândurilor noastre.


Thrive Global: Ce te motivează te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Andreea Bălan: Îmi plac dimineațile și mă dau jos din pat întotdeauna cu un vibe foarte pozitiv, îmi fac patul, pentru că consider că oamenii de succes trebuie să-și facă patul și să fie fie într-o dispoziție bună, pentru ca apoi toată ziua să le meargă bine. Zilele mele nu sunt niciodată la fel, și știu că voi avea altceva nou sau frumos de făcut în fiecare zi. Și chiar dacă, câteodată, n-am acel vibe foarte bun, pur și simplu îmi fac ordine-n gânduri și-mi găsesc motive pentru care sunt recunoscătoare sau mă gândesc la ce am de făcut în acea zi frumos și mă motivez.

TG: Te grăbești de dimineață? Ești în criză de timp?

A.B.: Rareori sunt grăbită, pentru că am un ceas interior eficient și știu să-mi calculez foarte bine timpul. Rareori întârzii, cel mult cinci minute, atunci când am întâlniri sau trebuie să ajung într-un loc. Și oamenii care lucrează cu mine știu lucrul acesta, mai ales echipa mea, și întotdeauna trebuie să fie punctuali. Accept maxim cinci minute întârziere, mai mult nu-mi place, nici să întârzii și nici să aștept. Așa am fost dintotdeauna, de când mergeam la concerte. De mică am știut să-mi drămuiesc timpul: știu cât îmi ia să mă îmbrac, cât îmi ia să mă aranjez, cât îmi ia să mănânc un sandviș și să ies pe ușă. Deci, dacă am treabă, îmi pun ceasul să sune exact la ora care-mi permite să mă încadrez în timp.

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună? 

A.B.: Cred în legea atracției. Am văzut The secret acum câțiva ani, dar și înainte să văd filmul, tot timpul mi-am proiectat visurile. N-am știut mereu calea, dar până la urmă s-a îndeplinit tot ceea ce am visat și am gândit. Iar mai nou, de ceva timp, studiez foarte mult, fac și meditație și citesc despre puterea gândului. Gândurile au frecvență și tot ceea ce gândim, bun sau rău, manifestăm în Univers, și Universul ne răsplătește. Noi atragem ceea ce suntem, nu ceea ce ne dorim. Și, de aceea, trebuie să avem foarte mare grijă cu ce gândim și ce manifestăm, ca să nu primim lucruri negative. Deoarece cred foarte mult în puterea mentalului, în fiecare zi încerc să-mi fac ordine în minte, să am gânduri pozitive, curate, despre lucrurile frumoase pe care mi le doresc. Și e foarte important să nu gândim rău despre alții: negativitatea e reflectată înapoi spre noi.

TG: Când ești prea stresată sau când te simți copleșită de viață, ce faci pentru a ieși din acea stare?

A.B.: De câteva luni, meditez: ascult meditații despre self awareness, higher self, despre cum să te conectezi cu copilul interior, despre un viitor frumos și prosper, despre iubirea de sine. Așa mă relaxez, dar am ajuns la un anumit nivel de înțelegere în care-mi dau seama că orice lucru trece. Eu am trecut prin foarte multe, atât în carieră, cât și în viața personală și am înțeles că, oricât de greu ar fi, totul trece. Important e să fiu sănătoasă, alături de familia mea, pentru că dacă avem sănătate, nu mai contează nimic. Problemele, din orice domeniu al vieții, toate sunt efemere… E doar o chestiune de timp.

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul?

A.B.: Mă antrenez! Așa cum faci sport, așa îți antrenezi și mintea, și gândurile. Faci, pur și simplu, curățenie în gânduri, și nu te mai concentrezi asupra aspectelor negative din viața ta sau din personalitatea altora. Trebuie să gândești că viața este frumoasă și că meriți să ți se întâmple lucruri frumoase.

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

A.B.: Mi s-a întâmplat, în urmă cu vreo șapte ani, să muncesc foarte-foarte mult, și să ajung la burnout. Adică eram obosită, nu mai gândeam limpede, alergam foarte mult, aveam multe concerte. De fapt, nu înțelegeam de ce mă agit atât de mult, pentru că aveam tot ceea ce-mi doream. Și am luat o pauză să analizez motivele pentru care alerg: fugeam de mine, cumva. Am încercat să mă conectez la esența mea și să-mi ofer mici plăceri, să merg în vacanțe, să călătoresc mult, în țări în care nu sunt cunoscută. Și, fără presiunea mediatică impusă de brandul pe care mi l-am creat aici, am reușit să mă cunosc mai bine și să-mi dau seama cine sunt eu cu adevărat, în afara imaginii mele. Și astfel m-am liniștit, și sunt mult mai conectată cu mine și cu ceea ce-mi doresc.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


TG: Ce sfat ți-ai da ție, cea de la 20 de ani?

A.B.: Am făcut asta în cadrul unei sesiuni de meditație: m-am dus în trecut, poate chiar mai devreme, pe la Andreea de la 15 ani, și i-am spus că totul va fi bine, să nu mai fie supărată, stresată, că o să-i fie bine în viață, și o să aibă tot ceea ce-și dorește. Conexiunea cu Andreea mai tânără m-a ajutat foarte mult, pentru că m-am împăcat cu mine și cu trecutul meu.

TG: Împărtășește-ne o mică schimbare pe care ai făcut-o în viața ta pentru a te conecta mai bine cu ceilalți. 

A.B.: După cum spuneam, m-am conectat în primul rând cu mine: cu copilul meu interior, cu adolescenta Andreea, care era stresată cu formația… Și când ajungi să te cunoști, să-ți accepți trecutul și să te ierți pentru greșeli, în mod automat reușești să te conectezi și cu ceilalți. Iar când te conectezi la copilul tău interior, automat te conectezi și cu copiii tăi. Apoi, când nu te mai judeci, devii mai tolerant și cu defectele celorlalți. Și înveți să ierți. Dar e un proces de lungă durată, care poate părea simplu acum, când povestesc. Însă am lucrat foarte mulți ani cu mine și am trecut prin multe experiențe, unele mai puțin  plăcute, din care am învățat. Noi învățăm doar din experiențe neplăcute. Dacă viața ar fi mereu lină, n-am putea să învățam nimic. Trebuie să avem și parte și de nefericire, alături de tot ceea ce ne oferă viața pentru a ne învăța lecțiile și pentru a ne schimba. Schimbarea vine doar din suferință.

TG: Faci ceva anume pentru a-ți menține concentrarea?

A.B.: Pot să mă concentrez foarte bine când trebuie să fac ceva, job-ul e job, fără un vreun ritual anume. Cât am treabă, am treabă și după aia ne distrăm sau facem altceva. Și această disciplină o am de mică, de când trebuia să urc pe scenă.

TG: Care e cartea care ți-a schimbat viața?

A.B.: Cartea care mi-a schimbat viața a fost Cele 5 răni ale copilăriei de Lise Borbeau și am citit-o acum șapte ani. Aceste cinci răni te fac să porți măști ca adult și, citind cartea, am înțeles foarte multe lucruri despre copilărie și despre pattern-urile pe care ni le formăm atunci.

TG: Au existat momente de cotitură în viața ta, în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

A.B.: Tot timpul au fost momente de cotitură în viața mea, atât în cea personală, cât și în carieră, așa că am ales după cum am considerat eu la vremea respectivă, iar suma alegerilor m-a adus în punctul de azi, punct în care nu regret că sunt, pentru că am învățat foarte mult din toate experiențele. Și astăzi sunt bine cu mine. N-aș fi putut să fiu azi aici dacă nu treceam prin anumite lucruri, mai puțin plăcute. Accept tot ceea ce mi s-a întâmplat în trecut cu seninătate și sunt foarte mândră de mine că am reușit să trec peste anumite lucruri.

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

A.B.: Am învățat să privesc eșecurile ca pe lecții. Deci eu acum nu spun că am eșuat, spun că am învățat o lecție. Și ce înseamnă, la urma urmei, să eșuezi? Depinde cum privești situația. Dacă scoți o piesă și nu e difuzată pe radio, înseamnă că e un eșec? Nu. Înseamnă că ai făcut ceea ce ți-a plăcut, că n-ai ținut cont de cerințele altora… Sau, spre exemplu, faptul că am divorțat nu consider că e un eșec. E o lecție de viață. Iar viața e frumoasă, atâta timp cât te concentrezi pe aspectele pozitive. Când ești recunoscător pentru ceea ce ai, atragi lucruri și mai frumoase.

TG: Care este ultimul lucru pe care-l faci seara, înainte de culcare?

A.B.: Le adorm pe fetițele mele, iar apoi ascult meditații ghidate, câteodată adorm cu căștile. Și mă trezesc foarte odihnită și senină.

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

A.B.: Un citat de business după care mă ghidez foarte mult este: To take advantage  of an opportunity, you must first recognise it.

Citește și:

Marius Manole: ”Nu știi ce va urma, nu contează ce-a fost”

Șerban Pavlu, actor: ”Suntem rodul drumului nostru prin viață”

Author(s)

  • Lavinia Gogu

    editorialist

    Thrive Global România

    Lavinia Gogu este jurnalist, iar de-a lungul carierei a scris despre sănătate, nutriție, wellness, fitness, psihologie, spa, travel, skincare, beauty și lifestyle. A lucrat pentru mai multe publicații, precum revista ELLE sau eva.ro, dar o poți găsi și pe pe blogul personal, www.laviniagogu.ro. Lavinia s-a alăturat echipei Thrive Global România, având rolul de editorialist.