În următoarele 5 minute vei afla:

– Care e diferența dintre un concediu obișnuit și un retreat.
– Ce e de făcut atunci când ești obosit, dar totuși nu te poți odihni corespunzător.


Stresul îți influențează calitatea vieții și îți poate afecta atât sănătatea fizică, cât și pe cea mentală și emoțională.

În zilele noastre, suntem asaltați din toate direcțiile: la serviciu, prin diferitele sarcini, prezentări, proiecte sau deadline-uri care ne fac să lucrăm peste program, după care apar responsabilitățile de acasă, cu toate treburile domestice și nevoile membrilor familiei. Astfel, devenim pe zi ce trece mai tensionați și mai fragili. Când corpul este obosit, dar cu toate astea nu te poți odihni corespunzător, ajungi să te confrunți zilnic cu o lipsă de concentrare și cu o agitație mentală.

Pentru a avea parte de o viață echilibrată, e necesar și chiar vital să înveți să pui pauză la tot, să-ți oferi o pauză de liniște, doar pentru tine, cu scopul de a-ți restabili armonia.

Retreat-urile de yoga și meditație reprezintă o altfel de vacanță, dar și o metodă care te ajută să depășești momente dificile, iar beneficiile unui retreat sunt resimțite pe termen lung. De fapt, toate aspectele care compun o astfel de escapadă: locul în natură, alimentația, confortul și activitățile propuse de instructor sunt alese pentru a-ți conferi liniște și echilibru.

Uite 5 motive pentru a participa la un retreat de yoga și meditație:

1. Înveți să te relaxezi

Care a fost ultima vacanță în care te-ai relaxat cu adevărat? Un motiv important pentru a alege un retreat este deconectarea. Atunci când planifici un concediu obișnuit, ai multe aspecte de luat în calcul, presiunea de a face și de a vedea totul poate deveni stresantă și-ți poate fi dificil să te relaxezi cu adevărat. Pe când într-un retreat de yoga și meditație chiar poți face asta, deoarece nu trebuie să planifici nimic, doar să fii prezent și să-ți cultivi o stare de bine.

2. Te deconectezi de la tehnologie

Tehnologia s-a infiltrat atât de mult în viețile fiecăruia dintre noi, încât chiar și atunci când suntem în vacanța mult visată, pare aproape imposibil să stăm departe de dispozitivele electronice.

O pauză de la tehnologie și de la social media te va ajuta să-ți îmbunătățești calitatea somnului, să fii mai prezent în interacțiunea cu ceilalți, să poți să te bucuri de momentele plăcute, și să remerci cu adevărat frumusețea a tot ce te înconjoară.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


3. Petreci timp cu tine

Te-ai gândit vreodată cât de important este să-ți acorzi timp să stai cu tine? Timp în care poți să înveți să te cunoști mai bine, să te înțelegi și să te apreciezi la adevărată ta valoare. De cele mai multe ori se întâmplă să uităm să ne acordăm atenție și ajungem să ne simțim neînțeleși, neapreciați. În cadrul unui retreat ai parte de timp de calitate cu tine și îți poți rezolva anumite probleme personale .

4. Înveți yoga și cum să meditezi

Iată o metodă bună să încerci ceva nou! Poate ți-ai tot mereu să participi la sesiuni de yoga și meditație, dar n-ai reușit să ajungi din diferite motive. Sau poate deja ai început să ai o practică constantă și vrei să înveți mai multe, să-ți îmbunătățești tehnicile și rezistența.

Vei observa că, prin practicarea posturilor yoga, nu doar că vei avea un corp mai suplu și mai tonic, ci vei reuși și să te eliberezi de anumite tensiuni musculare, precum durerile de spate. Iar din punct de vedere mental, vei observa o îmbunătățire a stării tale prin eliberarea de gândurile neproductive.

5. Întâlnești oameni noi

Socializarea este importantă pentru pentru fiecare, iar în ultimul an lipsa interacțiunii cu ceilalți ne-a afectat pe mulți dintre noi. În cadrul unui retreat poți întâlni oameni cu preocupări similare, cu care să împărtășesti din poveștile de viață și poți chiar lega prietenii. În plus, compania unor persoane care sunt interesate de evoluție personală te va stimula și pe tine să devii cea mai bună variantă a ta.

Atunci când te întorci dintr-un retreat, vei veni acasă cu bateriile pline, cu multă energie pozitivă și vei fi mai prezent, mai dornic să te bucuri de viață.

Acum, că știi care sunt beneficiile unui unei vacanțe doar pentru tine, mi-ar plăcea să-mi scrii părerea ta!

Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre mindfulness

Yoga în viața mea

Author(s)

  • Mihaela B. Mihai

    fondatoarea MikaZen, psiholog, instructor de yoga

    Sunt fondatoarea MikaZen: SIMT. CRESC. ÎNȚELEG. MĂ DEZVOLT ÎMPREUNĂ CU TINE, sunt psiholog, instructor de yoga și mindfulness acreditat internațional pentru adulți și copii, copii cu dizabilități și adolescenți, transformational coach, consilier în dezvoltare personală. Am pășit pe acest drum al cunoașterii interioare din dorința de a face o transformare pozitivă în viața mea prin diferite metode care, reunite, m-au ajutat să-mi descopăr adevărată putere personală. Am renunțat la ocupația de pedagog în sistemul educațional acum șapte ani, pentru că nu mai rezonam cu metodele de predare tradiționale. Știam că există și o altfel de abordare a vieții, una mai prietenoasă, în care mă pot exprima liber. Misiunea mea este să vin în ajutorul tău pentru a-ți descoperi puterea de creștere interioară, stima de sine, încrederea și curajul de a fi ce mai bună varianta a ta. Te invit cu bucurie să facem această călătorie împreună! Michelle (Mihaela B. Mihai) www.mikazen.ro