În următoarele 3 minute vei afla:

– De ce e bine să-ți iei masa la pachet cel puțin o dată pe săptămână.
– Ce alimente care conțin zaharuri naturale poți consuma în loc de deserturile tradiționale.


Uneori, ne simțim obosiți sau neproductivi pentru că n-am apucat să dormim cum trebuie. Dar, alteori, stare noastră de somnolență noastră are o cauză diferită: o dietă bogată în zahăr. Se pare că ceea ce mâncăm și bem ne poate afecta felul în care ne simțim – mental, fizic și emoțional. O dietă care este plină de zahăr ne poate face mai predispuși să tânjm după un pui de somn imediat după ce mâncăm, în timp ce o dietă mai bogată în proteine nu numai că poate să ne satisfacă foamea, ci ne și oferă energie pentru o zi întreagă.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


Iată câteva ponturi care să te facă să consumi mai puțin zahăr astfel încât să te simți energizat toată ziua:

Cel puțin o dată pe săptămână, pregătește-ți acasă masa de prânz pentru serviciu

Nu numai că vei economisi bani pentru că nu-ți vei cumpăra prânzul cel puțin o dată pe săptămână, dar îți vei oferi opțiuni de masă mai sănătoase, pe care ți le vei putea prepara acasă. Încearcă să-ți pregătești masa atunci înainte de a pleca la serviciu sau gândește-te la posibilitatea de a aduce la serviciu ceea ce ți-a rămas gătit de la cină. Poți să combini și câteva gustări sănătoase la principalul fel de mâncare de la prânz. Câteva dintre variantele sănătoase pe care le-ai putea adăuga mesei de prânz sunt legume tăiate cu humus, un măr cu migdale sau nuci și ciocolată neagră!

Potolește-ți pofta de dulce cu zaharuri naturale

Tindem să ne răsfățăm pofta de dulce cu deserturile ”tradiționale”, cum ar fi înghețata sau  prăjiturile cremoase și pufoase. Dar alimentele dulci în mod natural, cum ar fi fructele, pot fi la fel de satisfăcătoare. În plus, alegerea fructelor și nu a deserturilor procesate vine cu un extra-beneficiu: conținutul lor ridicat de apă îți crește și nivelul de hidratare.

O zi pe săptămână înlocuiește o băutură dulce cu apă

Deshidratarea ne face să fim obosiți, capricioși și lipsiți de concentrare, adică este esențial să rămânem hidratați toată ziua. Și, deși o băutură cu zahăr sau cu acid poate avea gust bun, per ansamblu nu ne ajută să ne simțim mai bine. Dacă ești o persoană care iubește băuturile aromate, încearcă să treci la apă cu pași mici: poți adăuga fructe în apa pe care o bei sau poți încerca să bei o apă minerală cu aromă. Făcând asta, te vei menține hidratat și vei renunța la zahărul inutil din dieta ta.

Citește și:

Arianna Huffington: Hrana pentru creier, noua frontieră în alimentația sănătoasă

De ce mâncăm emoțional și cum ne putem tempera?