Cuvintele au puterea de a ne inspira atunci când ne simțim blocați, de a ne umple de bucurie când avem nevoie de sprijin și de a ne înarma cu reziliență și putere în vremuri dificile. De aceea, atunci când dăm peste un citat cu care rezonăm – fie că e vorba de un autor, de un lider spiritual, de un poet, sau e un citat din filmul nostru preferat, dintr-o melodie, dintr-o carte sau dintr-un podcast – poate fi de mare ajutor să-l notezi și să te întorci la el atunci când ai mare nevoie.

Am rugat membrii comunității Thrive să împărtășească cu noi citatele lor preferate și modul în care îi inspiră și le aduce bucurie. Cu care dintre ele rezonezi cel mai mult?

”Trebuie să faci acel lucru pe care crezi că nu-l poți face”

”Citatul îi aparține lui Eleanor Roosevelt și reprezintă ”de ce-ul” meu. Îmi inspiră forță, mai ales atunci când fac echipă cu femei inteligente și împlinite, care se înrolează în misiuni pe care cândva le-au crezut imposibile – rămânând autentice în timp ce-și urmează calea, care le dă sens și un simț al împlinirii.”

(Carole Dupre, coach de carieră, Mandeville, Los Angeles)

”Toți ne conducem unul pe altul către casă”

”Ador acest citat din Ram Dass (profesor american spiritual, guru, yogin, psiholog). Poate că nu putem pica cu toții de acord unde sau ce anume reprezintă acasă pentru noi, dar fiecare dintre noi este într-o călătorie către propria casă. Habar n-am cât de grea este călătoria ta și nici tu nu știi amănunte despre călătoria mea. Dar acest citat îmi amintește de conexiunea noastră. Cu toții ne dorim să fim fericiți și iubiți și ne putem ajuta unul pe altul reamintindu-ne că suntem toți aici, împreună. Când am parte de provocări cu credințele și comportamentele celorlalți, îmi place să-mi reamintesc că ne purtăm unul altuia de grijă. Suntem aici să ne ajutăm unul pe altul pe drumul nostru către casă. Avem responsabilitatea de a ne trata unul pe altul cu compasiune. ”

(Margaret Meloni, autoare, Long Beach, California)

”Fii bun în fiecare zi la toate acele lucruri care nu implică talent”

Citatul îi aparține lui Bo Ryan, fostul antrenor de baschet din Wiscounsin, și este preferatul meu. Rezumă foarte bine importanța de a te concentra pe lucrurile pe care le poți controla. ”

(S. Peck, auditor intern, Philadelphia)

”Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, vei găsi o cale; dacă nu, vei găsi o scuză”

”Acest citat, care-i aparține lui Jim Rohn, îmi amintește că pot să înfăptuiesc orice și, dacă dau de greu, am nevoie doar să ascult mai atent ce-mi spun. Apoi, trebuie să mă întreb dacă îmi doresc cu adevărat acel ceva. Incongruențele oferă claritate și, oricare ar fi cale aleasă, sunt foarte entuziasmat în legătură cu ceea ce urmează.”

(Tamar Hermes, investitor imobiliar, Austin, Texas)

”Oricine are un plan, până primește un pumn în față”

Atât ca antreprenor, cât și în viața personală, sunt impresionat de aceste cuvinte, care-i aparțin lui Mike Tyson. Acesta este citatul meu preferat, pentru că este atât de adevărat! Lucrez mereu la viziunea mea și sunt setat să depășesc orice piedici mi-ar ieși în cale. Hotărârea și curajul sunt calitățile pe care le apreciez cel mai mult. Am învățat să fiu încrezător, pentru că știu cum să mă adun și să o iau de la capăt.”

(Craig Taylor, CEO și fondator, Houston, Texas)


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


”Frumusețea pe care o vezi în mine este o reflecție a ta”

Mă întorc adesea la acest citat care-i aparține lui Rumi. Din cauza pandemiei, eu și soțul meu ne-am întors din Medelin, Columbia, unde ne retrăseserăm la pensie, pentru a locui împreună cu mama mea, în vârstă de 89 de ani, în Iowa. După ce am resimțit stresul general, am colaborat la un proiect și am scris o carte, Journey Well, You Are MORE Than Enough: (RE)Discover Your Passion, Purpose, & Love of Yourself & Life. În perioada în care mă documentam pentru carte, am redescoperit niște instrumente care mi-au fost cândva familiare: jurnalul în care-ți notezi motivele de recunoștință, tehnica spirituală a oglindirii a lui Louise Hay și alte forme de grijă de sine.”

(Mariah Edgington, autoare, Iowa City) 

”Nu regret lucrurile pe care le-am făcut, ci cele pe care nu le-am făcut”

”Această replică este rostită de personajul Lucas, jucat de Rory Cochrane, în filmul Empire Records. Este citatul meu preferat. De îndată ce l-am auzit în anii 90, a devenit un fel de mantra pentru mine și m-a inspirat să trăiesc o viață plină de aventuri.”

(Blair Kaplan Venables, lider spiritual, Kamloops, Canada)

”Când viața îți dă o mie de motive să cedezi, ai încredere în tine și găsește un milion de motive să zâmbești.”

”Cu toții avem parte de nesiguranțe și provocări. Ador acest citat, pentru că, chiar și atunci când ai o groază de motive să renunți la misiunea ta, tot ar trebui să găsești un motiv să te ții de ea. Când munca ta este valoroasă, devii valoros pentru organizația din care faci parte. Nu te lăsa doborât de eșecuri, perseverează, acceptându-le ca pe niște borne pe lângă care trebuie să treci în drumul tău către o viață plină de succes. Folosirea eficientă a timpului, precum și a talentelor și abilităților noastre ne aduce succesul și fericirea.”

(Archana, psiholog și consilier)

”Cred că totul se reduce la o simplă alegere: fii ocupat trăind sau fii ocupat murind!”

”Acest citat din Shawshank Redemption a fost dintotdeauna unul dintre preferatele mele, pentru că vorbește despre simplitatea alegerilor. Alegem cum vrem să ne scriem povestea vieții: fie presărată cu aventură, fie o viață măruntă, care este mai puțin decât ceea ce merităm.”

(Franka Baly, director de creație, Tomball, Texas)

”Limitele reprezintă distanța de la care pot să mă iubesc și să te iubesc în același timp”

”Acest citat din Prentis Hemphill (facilitator de mișcare, profesor de somatică și autor) a fost de mare ajutor clienților mei din lumea medicală, care se luptau cu presiunea de a face totul, pentru toată lumea. Suntem perfecționiști și cred că este responsabilitatea noastră să ne asigurăm pacienții că primesc îngrijirea de care au nevoie. Însă este dificil să stabilești limite în actuala conjunctură și , de aceea, este necesar să ne bazăm pe echipele noastre ca să ne completeze. Și acasă putem cere ajutorul. Trebuie să ne asigurăm că stabilim limite la muncă, ca să ne rămână energie necesară pentru iubire.”

(Dawn Ellison, medic, coach profesionist, SUA)

Citește și:

50 de citate inspiraționale care-ți vor schimba viziunea despre succes

Care este citatul preferat al vedetelor?

Author(s)

  • Marina Khidekel

    Director Editorial Thrive

    Marina este Director Editorial la Thrive US. Înainte, a fost Senior Deputy Editor la Women's Health, unde a semnat articole de wellness premiate. Anterior, a făcut parte din echipele Cosmopolitan, Glamour, MTV Networks, Brides și CosmoGirl. De asemenea, Marina este fondatoarea Undrrated, un newsletter în care oameni creativi precum Misty Copeland și Phoebe Robinson își împărtășesc preferințele în materie de cultură, gastronomie și lifestyle.